Teamet
Mobimech Racing
 
 
Stallchef/ägare: Peder Westerberg
.......................................
.......................................
Historiken bakom Mobimech Racing

1993 samlades tre fd rallyåkare bakom namnet Team Bavaria och började aktivt åka långlopp i SLC-serien. Med en BMW 318 av 1987 års modell som grund byggdes ett ekipage som gjorde livet surt för många, med ett antal vinster åren -93, -94 och -95. Bilen hade en 3,5 liters 6:a, moderat trimmad till 285 hkr.
 

De första tävlingarna körde vi åttor runt konkurrenterna men vi hade problem med att bromsarna inte höll, trots vattensprut. Detta fixade vi så småningom med nya belägg (Performance Friction). Detta innebar att vi gjorde seriens första hat-trick.
Hans Warberg, SvenOlof Lager, Peder Westerberg och Jan Adielsson (vill inte vara med på bild)
Jan Adielsson kunde inte glömma "skogen" så han satsade på rally igen. Vi hade ett antal gästförare under 1995 med bla Stefan Lindberg, Åke Rådström, Bengt Allanson. Kan nämnas att vi byggde bilen för att vara tillförlitlig, med bla kylning på växellådan och bakväxeln och vi körde 1200 tävlingsmil utan att röra motorn vilket tydligen var ett bra koncept.
Efter 3 års race ville Sven Olof satsa på barnbarnet, så då blev det ett uppehåll ett år. Hans åkte då i högerstolen med Jan i skogarna och Peder hjälpte Åke Rådström med att få ordning på sin Volvo i Yokohama Cup denna säsong. 
Resultatet av dessa händelser blev att Peder köpte Bavaria-BMW:n och inför 1997 års säsong byggde om den till reglerna för Yokahama Cup. Under ett oräknerligt antal timmar gjordes ändringar såsom att sätta in glasrutor, ta bort snabbtankningsanläggninen och kylningen på växellådan och bakväxeln samt att byta till Volvomotor.
Under åren 1997-2000 körde Mobimech Racing i Yokohama Cup. Bilen byttes ut efter en rejäl rullning på Kinnekulle och från 1999 tog Mobimech många toppresultat i SSK-serien med Hans Warberg bakom ratten. 
2001 blev ett mellanår, med enstaka tester och endast en tävling, då med Fredrik Nilsson i bilen. Resultatet blev pole position och en femteplats efter en påkörning pga tjuvstart.
2002 blev ett ombyggnadsår. Installation av ny motor med nytt fullt programmerbart motorstyrsystem samt nödvändigt arbete för långloppstävlande såsom nytt tanksystem tog lång tid att bygga klart. 
2003 innebär come-back i en långt utvecklad SLC-serie, denna gång i 3-timmarsloppen. Konceptet bygger på mycket effektiv tid på banan och två säkra chaufförer som delar på föraruppdraget varje tävlingshelg.
Test med insprutning
 
Så här blir det efter hård kontakt med asfalt.
 
Därav nytt bygge