Racerapport från Våler Norge 16-17/9-2000

Resan till Norge var rätt utdragen och när jag väl var framme var detminusgrader. Man är inte så van vid kylan. Castrol hade bokat en "hytte" som jag och mina föräldrar skulle bo i, det var bara det att den var 2.7*3.0 meter. Jag sov jättegott ändå.

Fredagen skulle jag tillbringa tillsammans med Castrol och de andrafinalisterna i "Castrol Junior Talent 2000". De norska var också med och det var roligt att träffa dem för många av norrmännen har jag kört go-kart ihop med. Vi började att köra standard bil (JTCC). Det tog inte många varv innan normännen hade kört slut på den. Vi fick gå över till att åka Formel Ford. Det var jätteroligt för det var ett tag sedan sist. Efter det var det dags för Tv intervju och det kändes helt OK. Jag har inte så svårt för att prata med folk. Sedan hade Castrol fixat fram en Opel Corsa. Alx var ute och efter några varv fanns det inga bromsar kvar. Detta resulterade till att de strök det momentet. Typiskt!! Sedan fick jag hoppa över lunchen för jag ville åka ett träningspass med BMW:n. Banan är rätt svår och 10 minuter är inte så lång tid, men alla varv är viktiga.

Efter lunchen var det dags för go-kart, dagens höjdpunkt tycker jag. Vi fick köra två olika sorters kartar, en snabb och en vanlig hyrkart. Fystestet var nästa punkt på schemat och vi skulle cykla runt banan. Jag har fortfarande ont i min rygg så jag avstog. Alx hade ont i sitt knä så det var inte bara jag som inte cyklade. Sist på dagen skulle vi ha en personlig presentation på 10 minuter. Jag var lite nervös,men det gick bra. Nu får vi vänta ända tills SBF:s årliga medaljutdelninginnan vi får veta vem som vinner. Mellan 19.00-20.00 var det fri träning på banan så jag åkte tills det blev så mörkt att jag inte såg något. Lördagen var en lugn dag. Det ända som hände var att vi hade en tidsträning klockan 13.00. Jag kände att jag var lite efter i träningen, men slutade ändå 12:a. Det var bara 0.5 sekunder till 5:e platsen. Jag fick vara nöjd, fast bilen gick inte som jag ville. Bromsarna var jättedåliga, men jag gjorde det bästa jag kunde. Det var roligt att titta på de norska racen, för det har jag inte gjort tidigare.

På söndagen hände det inte så mycket heller. Vårat race skulle gå klockan 13.15. Det var första gången i år som jag hade tjejer framför mig. Det var naturligtvis två norskor. De startade 8:a och 10:a. Båda två missade starten så flera stycken körde om mig. Jag och pappa hade ställt om bilen, fast det visade sig inte vara till det bättre. I andra kurvan blev det väldigt trångt så flera förare åkte av. Efter några varv var det gulflagg i alla kurvor utom en, så det var bara där jag kunde köra om. Safety Car:en kom ut några varv för sent och drog ihop fältet igen, jag låg då 9:a. Bilen ville inte alls göra som jag ville så jag var rätt arg. Det sista varven var inte så dramatiska så jag tog mig i mål på en 9:e plats och fick 12 nya viktiga poäng. Vann gjorde Johan Landegren före Thomas Andersson och Jocke Bringestad. Det är endast 8 poäng mellan Landegren och Bringestad inför sista tävlingen på Falkenberg. Jag ligger kvar på en 7:e plats totalt och jag kan bli allt från 5:a till 12:a totalt efter säsongen. Nu väntade bara en lång hemresa och våran dragbil var sönder så vi fick åka i 3:an hela vägen hem. Om två veckor är det final i Falkenberg och det är min favorit bana och jag har stora förväntningar på mig själv. Vi får se hur det går!!

På återseende.

Mvh Nina Rosén