Racerapport från Falkenberg 30/9-1/10

Jag antar att det alltid är nervöst inför en final, men när jag kom till Falkenberg i fredags började den psykologiska kampen direkt. Alla pratade om vad som skulle hända och vem som skulle vinna m.m. Jag visste att jag kunde åka snabbt och att jag hade tränat lite extra. Det är klart jag har kört tre gånger på Falkenberg i år så det var väll inte överdrivet mycket. Jag hade i alla fall åkt lika snabbt som han som vann förra året och bara det gjorde att mitt självförtroende steg en bra bit. Jag låg på en 7:e plats och kunde bli 5:a som bäst totalt.

Fredagens träning var inte så övertygande bra, men det var många som fick upp ögonbrynen en bit och tyckte jag var jätteduktig. Jag åkte inte lika fort som jag hade gjort tidigare, men jag låg runt 5:e plats hela dagen. Vi hade lite problem att få bilen så bra som jag ville ha den. På lördagsmorgonen var jag mycket nervösare än vanlig och jag tror att det berodde på att jag inte visste riktigt hur långt min tid skulle räcka.

Tidsträningen gick väll skapligt och jag slutade på en 6:e plats, vilket jag var väldigt nöjd med. Jag hade de förare jag skulle ha bakom mig på rättställen och det var bra. Att starta på yttersidan på Falkenberg är inte det roligaste så jagmemorerade olika situationer som jag skulle ta mig igenom. (det flesta slutade bra) Warm up:en på morgonen kändes inte så bra för vi har haft problem med att få ner tyngden i backen. Jag tappar fart ut från kurvorna för det spinner för mycket. Vi körde våran final näst sist så det var en rätt lång väntan. Allt kändes bra innan och jag hade fullt stöd från min familj och sponsorer i depån. Jag tänkte att bara jag får lyckas på hemmaplan. Naturligtvis så ska något alltid hända, när jag gjort kanonstarter hela säsongen, så ska jag missa den på sista tävlingen. Fältet gick mycket långsamt och jag visste inte om jag skulle åka på 1:an eller2:an. Jag gjorde ett val och det var tyvärr fel. Jag hade för högt varv på motorn när jag skulle dra i 2:an så den gick inte att få i, det spelade ingen roll hur jag än bar mig åt. Till slut fick jag i 3:an fast då var jag redan bland de sista i fältet. Det blev trångt i första sväng fast jag tog min förbi en hel drös med bilar. Sedan har jag en minneslucka på två varv. (jag antar att jag var rätt arg) Jag låg 11:a när det var ett varv kvar, då hade jag åkt ikapp en klunga. Tyvärr var det sista varvet så jag tog mig bara förbi en bil. Jag blev 10:a i mål fast slutade 9:a efter det att segraren blivit utesluten efter en teknisk kontroll. Vann racet gjorde Johan Landegren före Jocke Bringestad och Lars Sundman. SSK mästare blev Landegren före Bringestad och Sundman.

Detta resulterade till att jag slutade 6:a totalt bara 2 poäng efter 5:an. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med det slutresultatet, men ni kan nog alla tänka er hur "glad" jag var efter racet. Efter två dystra minuter för mig själv så insåg jag att jag hade uppnått mitt mål med säsongen, men sedan att jag inte gjorde en fullträff på hemmaplan gör nog bara att jag blir bättre på det som jag inte är så bra på.

Jag vill tacka alla berörda som har hjälpt mig under året och som har gjort min säsong möjlig att utföra. Utan Er så hade jag aldrig klarat uppnå mitt mål. Vi får se vad som händer till nästa år och jag antar att ni hör av mig igen.

Vi ses

På återseende

Mvh Nina