Bland alla supertrimmade tävlingsbilar...

Bond har parkerat tjänstebilen på Elmia James Bonds bilar har blivit lika berömda som agent 007:s brudar. Hans senaste tjänstebil, ur filmen "Världen räcker inte till", är en alldeles speciell roadster med en V8-motor på 400 hästkrafter som skjuter iväg från 0-100 på 4,7 sekunder! Det handlar om BMW Z8, en sportbil med klassisk eleganta former á la Bond. Kommande veckohelg, fredag-söndag, visas skönheten på Bilsport Performance Show i Jönköping.

James Bond är alltid en vinnare, men det är också Mercedes. Året vinnarbil i tyska DTM-serien, motsvarande STCC-racingen i Sverige men med ännu större motorer, visas på mässan. Det är en V8-Mercedes som hela säsongen varit grym mot sina konkurrenter på tyska racerbanor. Det mesta från bilsportens värld skyltas på den här mässan. Allt från extrema byggen från dragracing, till högpotenta rally-, rallycross- och racerbilar.

Bonds tjänstebil är inte precis någon dussinvara, men mässan kommer att visa fler mycket ovanliga bilar. Vad sägs om en mycket speciellt utrustad Lamborghini och en racebyggd Ferrari 360 Modena Evolution?

Hur en "vanlig bil" blir en "ovanlig bil" får vi också se under mässans gång! I en Workshop skall nämligen en Volkswagen New Beetle förvandlas utseendemässigt till en ovanlig New Beetle. Inför publikens kritiska ögon. På tal om Volkswagen så kommer bland det "vildaste" i detta märkes historia att visas, nämligen Dahlbäck Racings Golf på 800 hästkrafter! En bil som betecknats "farlig för sig själv".

Bilsport Performance Show är inte bara en mönstring av tävlingsbilar och extrema sportbilar och mera vanliga gatbilar. Nej, mässan har också blivit mötesplats för många av våra allra skickligaste förare. Här möts rally- och rallycrosstjärnor, racingens och dragracingens snabbaste män och kvinnor. Det bästa av allt, förarna möts mitt i publiken!