Europeiskt välljud tävlar på Elmia

Aldrig tidigare har så många bilar låtit så väl på en och samma plats!

Det handlar om EM i välljud som avgörs kommande vecko-slut under Bilsport Performance Show på Elmia i Jönköping,

Det hela går ut på att få stereor i bilar att ljuda så väl som möjligt. Tävlingsformen, som har funnits under många år, växer kraftigt över hela Europa. Deltagarna bygger sina egna ljudanläggningar i bilarna. Det är ingenjörskonst på mycket hög nivå. Varje deltagare är sin egen konstruktör när han, eller hon, jobbar med olika högtalare för att nå en ljudbild. Det är den här ljudbilden som skall vara så bra som möjligt, och som domarna bedömer.

Initiativet till EM-tävlingen under Bilsport Performance Show i Jönköping, har tagits av SASCA (Swedish Autosound Challange Association), som under flera år har arrangerat svenska tävlingar. Det här är första gången man inbjuder övriga Europa till tävling i Sverige.

Deltagarna, som hittills har anmält sig, kommer från Grekland, Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, Ryssland, Finland, Danmark, Norge och Sverige.

Tävlingen, som hela tiden pågår inför publik i Hall 1 på Elmia, avgörs under fredagen och lördagen. Sista utställningsdagen, på söndag, finns det möjligheter för publiken att själva skapa sig den där magiska ljudbilden som man tävlar om.