All svensk bilsport på samma arena!

Rally, Racing, Rallycross, Dragracing, Gokart, Folkrace...

Det är dags för svensk bilsports stora generalmönstring med alla motorsportsdiscipliner på en, och samma, arena. Bilsport Performance Show på Elmia i Jönköping står, bokstavligt talat, på startgridden. På fredag middag öppnar utställningen, och sedan accelererar den i bilsportstempo till och med söndag.

Alla vinnarbilar i de olika disciplinerna och klasserna finns på plats. Liksom alla "heta" förare som man just nu talar om. Bilsport Awards kommer att bli precis lika spännande i år som tidigare år. Både för publiken och de aktiva. Bilsport Award är svensk bilsports svar på Hollywoods Oscarsutdelning. I 11 olika kategorier finns förare, seniorer och juniorer, mekaniker, mm, förhandsnominerade. Sammanlagt 32 personer. Vilka som blir vinnare avgörs under Bilsport Performance Show på lördag.

Omkring 300 fordon ställs ut. Tävlingsbilarna är ju extrema konstruktioner i sig, men här kommer också att finnas bilar från helt andra områden. Vad sägs om bilen som hade huvudrollen i senaste James Bond-filmen, en BMW Z8. Eller en VW Golf som har 800 (!) hästkrafter?

Under utställningen kommer också EM att avgöras. Det handlar om tävling i välljud. Tävlingsformen, det det gäller att få stereor att låta så perfekt som möjligt i bilar, växer kraftigt i hela Europa. Till Elmia i Jönköping kommer deltagare från nio länder.

Arrangör för Bilsport Performance Show är Förlags AB Albinsson & Sjöberg (BILSPORT) och Elmia AB i samarbete med Stockholms Sportvagnsklubb (SSK) och föreningen Svensk Dragracing.