SSK-serien 21 - 23 juli:

Fartfylld standardvagnsracing på Kinnekulle Ring
när SSK-serien arrangerar  "Race-Weekend".

Kommande veckoslut bjuder SSK-serien återigen på fartfylld standardvagnsracing på Kinnekulle Ring utanför Linköping. Det är dags för årets tuffa långkörare - "Race-Weekend" - som för de flesta klasserna betyder säsongshalvlek. Sammanlagt kommer drygt 130 förare till start i sex olika klasser.

Fredrik Nilsson storfavorit
i Etab Data Cup

I Etab Data Cup, klassen för de mest extremt ombyggda och trimmade bilarna, är 16 bilar  anmälda, däribland västkustföraren och storfavoriten Fredrik Nilsson från Falkenberg. Fredrik satsar stenhårt med sin snabba BMW och är hittills obesegrad den här säsongen. Också Håkan Malmborg, SSK, Mercedes, Tomas Karlsson, Karlstad, d:o Bengt Lundström, Bor, d:o, Torbjörn Nordenström, Gnosjö, Opel,  och Anders Weglin, Alfta Saab 9-3 finns med på startlinjen och vill inget hellre än att stå på pallen.
Intressant start gör också Peter Olsson, Kungsbacka som både bytt klass och bil. Förra säsongen var han en av toppförarna i dåvarande Yokohama Cup (heter nu Kamasa-Tools Cup). Nu satsar han stenhårt i Etab Data Cup med en Volvo S40.

Reine vs Hans i
Kamasa-Tools Cup

Säsongen 2000 har mest handlat om antagonisterna Reine Bergström, Hällefors, Peugeot och Hans Warberg, Göteborg, BMW i Kamasa-Tools Cup, klassen för trimmade standardbilar. Hittills har Hans varit snabbast på tidskvalet med sin (i jämförelse med Reines lilla ettriga Peugeot) stora starka BMW medan Reine prenumererat på finalsegrar. Hans tappade många värdefulla poäng i premiären eftersom han tvingades bryta och ligger nu "bara" på sjätte plats, 25 poäng efter Reine.

Men det är inte bara dessa två herrar det handlar om. Bakom lurar massor av förare som vill klättra mot tabelltoppen. En av dem är rutinerade BMW-föraren Enar Viktorsson, MK Trophy. Enar ligger för närvarande tvåa, tio poäng efter Reine medan Gunnar Olárs, Rasbo MK och Jörgen Hansson, Hyllinge MS ligger trea och fyra med 50 resp 47 poäng.
Lite längre ner i tabellen hittar vi också Antero Onkamo, Strängnäs AMS, Bengt Lundström, Skillingaryds MK och Roger Ekman, MK Vättle som trots en blek säsong gärna blandar sig i tätstriden.

Landegren favorit till
ny Fyndbörsenseger

Det går bra för Köpings Johan Landegren just nu. Det 20-årige stjärnskottet som till vardags arbetar som lastbilschaufför hanterar sin Renault Clio med briljans i Fyndbörsen Cup, klassen där förarna tävlar med otrimmade standardbilar som anpassats för racing. De främsta utmanarna, förre Etab Data Cup-föraren Lars Sundman och Joakim Bringestad, båda från Örebro RC ligger på andra respektive femte plats.
Fjolårets suverän och SSK-mästare Thomas Andersson, Löddeköpinge klättrar närmare och närmare pallen för varje race som går med sin nybyggda och jämförelsevis stora Opel Calibra liksom tredjeplacerade Kjell Holgersson, SSK med sin udda Ford Puma.
Det finns tjejer med på startlinjen också. På nionde plats totalt ligger Christina Lundberg, Uppsala, som med sina 62 år är Europas äldsta aktiva kvinnliga banracingförare. På tolfte plats totalt ligger Nina Rosén, Harplinge som kör för det helkvinnliga BMW Women Team samt femtondeplacerade Annette Persson och Tone Slåttland, båda från Norge.

Olle Hällström vs 32
i Volvo Original Cup

Hittills i år har han vunnit allt i SSK-svenska Racingserien för Volvo Original. Olle Hällström från Hässelby började köra som körkortslös junior för några år sedan och har i år blommat ut på allvar. I helgen är det dags igen, i ett startfält som är större än vanligt. Hela 33 team finns på plats för att göra upp om placeringarna. Att klassen vuxit sig så stor beror på att norrmännen upptäckt de svenska banorna.
I tabelltoppen är det hårdare och jämnare än vanligt och det finns en handfull potentiella vinnare med på "gridden" i helgen, som exempelvis Lars-Åke Björk, Vretstorp, Niklas Jogér, Borlänge MK, Mikael Engdahl, Örebro RC och Petter Halvorsen, Norge.

Egeland toppar
Renault 5 Junior

Efter två tävlingar toppar Anders Egeland tabellen i Renault 5 Junior, serien som samlat 17 unga, tuffa och körkortslösa juniorer. Tvåa totalt ligger Robert Andersson före trean Daniel Björk med lika många poäng. Daniel är för övrigt bror med internationellt kände Thed Björk och Lars-Åke Björk, som är ett toppnamn i Volvo Original Cup. På tolfte plats finns också Mattias Nordenström, Gnosjö, som blev totalfyra förra året. Mattias pappa är en av toppåkarna i tungviktsklassen Etab Data Cup.
I tabellen hittar vi också nykomlingarna Kristin Rees, Örebro RC och Caroline Jansson, Botkyrka MK. Kristin debuterade brutalt med att rulla i premiären, just på Kinnekulle Ring i våras.

Tommy Jespersen leder
danska Formel 2000

10 förare från det danska Formel 2000 gästar Sverige för att köra mästerskapets nionde och tionde deltävling. Tommy Jespersen leder med sin Van Diemen RF97 före Poul Isaksen som tyvärr inte kommer till start. Däremot kommer Kjell Jörgensen som ligger trea i en likadan bil.


Tider för Race-Weekend

Presscentrats öppettider:

Fredag 21 juli: Från 12.00
Lördag 22 juli: Från 09.00
Söndag 23 juli: Från 12.00


Ackreditering Press:


Välkommen till SSK-serien och Race-Weekend 21 - 23 juli 2000 på Kinnekulle Ring. Är du intresserad att komma till tävlingen så är du välkommen att ringa, faxa eller maila till mig så gör jag i ordning material som du hittar vid entrén till banan. Ange bara vilket media du jobbar för, vilka som kommer samt om du/ni vill ha fotoväst/ar. Är det någonting i övrigt som ni önskar meddelar du mig det också. Presscentrat finns i samma hus som speakertornet som du ser när du kommer in på banans innerplan. Du måste dock över banan, så var försiktig.
Det går bra att faxa, maila, posta eller ringa in accrediteringen på adressen eller telefonnummret nedan fram till torsdag kl. 17.00. Därefter finns jag på biltelefonen.

Väl mött till helgen,

Mvh

Fredrik L´Estrade, Presschef SSK
Mellangatan 21 A

554 51 Jönköping

Telefon/Fax: 036 - 713 729
Mobiltelefon: 070 - 62 808 62