Nyheter/Rubriker
040515 Racerapport från Anderstorp
 
 
040515 Racerapport från Anderstorp
Med bara två veckor till deltävling 2 var det skönt och veta att några större ingrepp inte behövdes göras efter racet på Gelleråsen. Förutom sedvanlig kontroll handlade det bara om  byte av drivaxlar, få ordning på våra understyrningstendenser genom byte av framfjädrar samt översyn av frambromsen. Till Gelleråsen hade vi bytt belägg fram till ett fabrikat vi normalt inte använder. Detta resulterade i att bilen blev överbromsad bak, utan möjlighet att balansera upp. Nya skivor samt återgång till belägg från PF kändes motiverande. Det krävs friska grejer om man ska få hejd i slutet på Anderstorps långa raka.
Avfärd mot Andertorp gjordes på fredag morgon, där Kroken och Rådis skulle möta upp vid 12-tiden. Tanken var att få några varv på friträningen för att justera in bromsen samt få en kontroll om våra idéer om ändrade framfjädrar skulle råda bot på understyrningen. Dessutom skulle vi också få kvittens på om vi uppfyllde Anderstorps tuffa ljudkrav eller inte. Tyvärr var priset för denna övning satt så att, med tanke på de antal varv vi tänkt köra, det inte stod i rimliga proportioner till varandra. Vi stod över och ägnade resten av dagen åt lite småfix istället.
Även denna gång körde Rådis tidkvalet. Tre varv ägnades åt inkörning av bromsar och däck samt justering av bromsvåg. Resterande varv avverkades i högre tempo för verifiering av vägegenskaper samt för att förhoppningsvis ge oss en hyfsad position på griden. Resultatet blev 9:e tid totalt, 2:a i klassen på 1.48,757, ca 0,4 sek efter Ravila. Klart godkänt. Bromsarna fungerade bättre än någonsin, medan chassiet inte kändes perfekt. Viss justering av dämparna gjordes före race i hopp om att hitta ytterligare fäste.
Med Åke placerad i förarstolen var det dags för race. Han kommer iväg bra och varvar som 4:a på första varvet, med Ravila några placeringar bakom. Bara efter några varv kan vi konstatera att det går fort rakt fram medan fästet är dåligt i kurvorna pga kraftig understyrning. Det verkar som om vårt stötdämparskruvande haft en negativ effekt. Åke ombedes dra ner på tempot för att spara på framdäcken. Han varvar på 1.49-tider, ca 2 sek långsammare än Ravila, som vi redan nu förstår kommer bli svåra och rå på.
Efter 20 min kommer pace car ut efter avåkning i Hansenkurvan. Vi går in för ett depåbesök. Många passar nu på och göra två eller tom tre depåbesök. Pace car passet-blev extra långt, då även matbilen passar på och göra sin leverans till funkisarna nu. Miss från vår sida. På det 20:e varvet tvingas Åke till en utflykt i det gröna, för att undvika att köra in i en ouppmärksam konkurrent. Det slår i under och två avgasrör separerar från varandra. Depåbesök är av nöden. Allan lägger sig under och drar fast det hela. Kroken intar nu stolen samtidigt som vi justerar bakdämparna för sämre fäste. Facit är fyra förlorade varv.
Krokens tid på banan blir kortvarig då det efter 2 varv är dags för ny pace car. Ut med Kroken och in med Rådis på hans förmodade sista pass. Nu får vi också besked att stötdämarjusteringen givit önskad effekt med bättre balans i bilen. 1.5 timme in i racet kommer pace car lägligt ut för oss att göra ett sista förarbyte samt tankningen. Allt sker utan missöden och det blir Krokens ansvar att ta bilen till den rutiga flaggan. Efter bara några varv går pace car ut igen. Det skulle visa sig bli sista gången för hela racet.
Det är nu 1 timma och 10 minuter kvar att köra. Vi ligger på 5:e plats, fem varv efter Ravila och två varv efter Eks, New Beetle samt Avanti. Åt Ravila är det naturligtvis inget att göra, men dom andra verkar inte omöjliga, då vi varvar snabbare än dom. Kroken matchas nu mot dessa och får fortlöpande information om förhållandet till dom. Vi knaprar stadigt in på försprånget. Depåbesök av både Eks och Avanti gör att vi går förbi Avanti-Volvon och hamnar på samma varv som Eks BMW och Baggen. Avståndet minskar hela tiden och med en kvart kvar och köra är vi tio sek. från 2:a-platsen. Magnus meddelar ojämn gång och förmodad soppatorsk. Tankpersonalen är omriggade i civila kläder igen och inte på plats. För att få dessa i skick håller Kroken liv i maskin under tre varv i nedsatt bränslebesparande tempo. Fyllning görs både i bil och utanför vilket ger 30 sek i straff. Väl på banan igen fortsätter motorn sin orena gång in i mål. Vi kör in som 3:a i klassen men blir nedflyttande till 5:e för straffet för spilld soppa. En beundransvärd bedrift görs av Ravila genom sin totalseger före alla slicksbilar. Stort grattis till Er.
Motorns plötligt orena gång ger oss huvudbry. I början av racet gick bilen väl så fort rakt fram som Ravilas, medan Kroken inte hade en suck och hänga med efter två timmars körning. Något måste ha hänt. En kraftig övervarvning finns loggad, som vi inte förstår. Väl hemma har konstaterats kraftigt försämrade leak down värden. Speciellt på ettans cylinder. Motorn monterades ur från bilen i söndags och finns nu hos Köhler för genomgång.
Nästa lopp går 19:e juni på Kinnekulle Ring.