Nyheter/Rubriker
040505 Racerapport från Gelleråsen
 
 
040505 Racerapport från Gelleråsen 2004-04-24
Det är märkligt att det alltid är samma visa. En vecka kvar till race och man tycker att man har all tid i världen. Men plötsligt, ett par dagar innan avfärd räcker tiden inte till... Antar att många känner igen sig i denna situation. Nåväl, alltför sent anländer vi Karlskoga i mörker, och det där sista man måste göra, får vänta till morgonen.
Efter frukost och snabbyte av bromsbelägg fram är det dags för tidsträning (55 min) med möjlighet till viss chassiejustering. Upptäcker direkt att kom-radion inte fungerar. Lite panik i lägret, då hela upplägget för kvalet styrs från depån. Åke "Rådis" Rådström, som kör kvalet, kommer in efter några varv och meddelar att inga instrument fungerar. En snabb koll ger inga ledtrådar till problemet, utan han kör ut igen för ytterligare några varv. En ny, lite mer noggrann kontroll, visar att en kabel lossnat. Felet åtgärdas och resten av passet körs oavbrutet för att hitta fria varv och därmed en bra tid. Resultatet blev klassnabbast med 1:13.715 (klass 3/Special Produktion) och 7:a totalt. Med bilen i depå konstateras alldeles för högt däcktryck bak samt pyspunka höger fram.
Dags för race och Magnus Krokström bakom ratten. Kroken gör en kanonstart, tar ytterspåret i Trösen och är upp på tredjeplatsen totalt direkt. Ganska snart är det tre klass 4-bilar (GT-klassen) på slicks i täten men Kroken håller totala fjärdeplatsen länge, med klasstvåan Ravila en bit bakom. Det visar sig snart att installationen av bromsbelägg med annan friktion än tidigare har gjort så att bromsvågen inte räcker till och bilen är överbromsad bak. Kroken tvingas sänka tempot litegrann.
Inledningen på loppet bjuder på många och långa pace car-perioder, vilket låter teamet avklara de obligatoriska förarbytena ganska tidigt i loppet. Rådis har ryggskott så Kroken blir den som får jobba i depån med förarbytena. Efter tio-tolv varv är vi före svåraste klassmotståndarna Ravila Motorsport, men alla våra depåstopp gör att vi kommer på efterkälken tillfälligt kring varv 18-34. Men vid 36:e varvet är vi tack vare vår depåstoppstrategi uppe i hasorna på Ravila och lite senare, ungefär halvvägs in i loppet leder vi tävlingen totalt under några varv, innan klass 4-bilarna får upp farten igen efter sina depåstopp. Morin Racing som vi är vana att fightas mot verkade bleka och tappade greppet om både oss och Ravila ganska tidigt i loppet.
Vid en smärre krasch för Diners Club Racing blir det pace car igen, en lång stund. Vi väntar länge under denna pace car-period och går sedan in och tankar. Vi kommer ut på banan igen med god bränslemarginal för att klara oss till mål. Tankpersonalen gör ett jättebra jobb, det skall även nämnas att dessa extra händer är en stor tillgång för teamet både under och mellan racehelgerna.
Kroken har under slutet av sitt stint känt vibrationer i bilen, men kört vidare utan problem. Rådis noterar samma sak, men får i order att strunta i detta då allting verkar fungera. Vibrationerna hänger troligtvis samman med däcket som hade pyspunka på kvalet (men lagades därefter) och sannolikt fått en "flat spot", en bromsplatta.
Rådis kör fort och säkert, och vi är på en total tredjeplats med en timme kvar att köra. Denna tredjeplats övergår i en total andraplats, precis bakom Ravila Motorsport, på 69:e varvet, då Levin Racing ur klass 4 går in för sitt sista förarbyte. På varv 76 dyker dock GT-bilarna på sina slicks upp igen och både MV Racing och Levin Racing kör förbi, med MV Racing som ny totalledare i loppet.
Vi är fortfarande strax bakom Ravila Motorsport och nu börjar det dra ihop sig till race mot målflaggan, och Åke är redo för att göra en allvarlig omkörningsattack på Ravilas BMW. Då, just när det är som mest spännande, händer en av de saker som inte får hända, bilen stannar ute på banan. Det visar sig att vänster drivaxel har gått av och bilen saknar helt drivning. Med detta gick möjligheterna om en topplacering totalt om intet.
Vilket antiklimax! Tyvärr är det fakta, men klart frustrerande efter ett race där vi hängt med bra och särskilt efter en vinter med hårt arbete. Men sån är sportens natur, och vi har i alla fall fått kvitto på att lön för mödan är inom räckhåll! Kanske är det vår tur att få lön för mödan redan nästa gång, vilket är nu till helgen på på Scandinavian Raceway, Anderstorp. Då kommer vi med ny energi och förhoppningar om ett nytt spännande race.
Avslutningsvis vill vi passa på att gratulera MV Racing till totalsegern och Ravila Motorsport till segern i klass 3. Vi vill även rikta ett tack till SLC för en som vanligt välarrangerad tävlingshelg.