Nyheter/Rubriker
040414 Försäsongsrapport
 
 
040414 Försäsongsrapport från Mobimech Racing 2004
Det är väl inte utan att säsongen 2003 blev till en besvikelse med uteblivna resultat och mycket strul. Visst fanns det ljusglimtar i form av bra kvaltider samt i att hänga med under delar av racen.
Problemen var mestadels motorrelaterade men även bromsar och växellåda gav oss huvudbry. Problem löstes löpande, men nya kom till. På Anderstorp ville inte motorn längre. Det visade sig att den gått för magert med egentligen bara två fungerande cylindrar kvar. Säsongen var över och det utan några som helst framgångar. Det kändes som om vi inte fått chansen att visa vad vi gick för. Viljan fanns dock att göra ett nytt försök och det kändes naturligt med en fortsättning. Vi visste att bilen var konkurenskraftig, medan tillförlitligheten hade klara brister.
Efter en konsultation med Lennart Köhler om vad som gick att göra med resterna av motorn, fick han i uppdrag att uppdatera den med lite nya spännande delar. Smidda kolvar, Verdi-stakar och omslipade kamaxlar tillsammans med modifieringar av förbränningsrum, kanaler och spjällhus skulle ge oss mer effekt. Ny mappning på hans rullande belastningslandsväg skulle ge oss tillförlitlighet och körbarhet. Resultatet blev över förväntan med en effekt av ca 375 hkr vid 8090 varv och ett vrid på 370 Nm över ett brett register.
Växellådan, som hela tiden varit trögväxlad, visade sig felinstallerad mot motorn. Ingående axeln räckte inte riktigt fram till lagringen i vevaxeln. Detta har rättats till och lådan har även fått sig en total översyn. För övrigt har hela bilen gåtts igenom med modifieringar och förbättringar på en rad antal punkter.
Några veckor innan premiären var teamet på Mantorp för utvärdering av vinterns uppdateringar. Magnus Krokström och Åke Rådström fanns på plats som testförare. Inga tekniska problem kunde noteras, vilket gjorde att vi under fyra timmar helt kunde koncentrera oss på inställningar av chassiet. Huvudproblemet var understyrning i vissa kurvtyper. Förbättringar gjordes utan att vi fick till det 100%-igt. Testet kördes på ett set däck. Trots detta sjönk tiderna och vi slutade med 53.1 som bästa tid på korta slingan. Det kändes som en respektabel tid.
Det här med långlopp handlar ju inte bara om bilen. Det är många parametrar som måste fungera; teamwork, kommunikation, tankning, strategier, taktik för att nänma några. Det är väl lite det som är charmen med långlopp, lätt och glömma, men en förutsättning för framgång. Vi har under uppehållet gått igenom utrustning, förbättrat svagheter samt knutit till oss folk som ska hjälpa till under racen. Även mellan racen kommer fler involveras för att löpande ventilera idéer och verkställa förbättringar av bilen.
Vi är mycket tacksamma för att Bridgestone även i år hjälper oss, så att vi kan sko bilen med det bästa som finns på marknaden. Vi har också träffat avtal med AG Race Fuels om leverans av bränsle som ger motorn rätt förutsättningar att jobba problemfritt. 
Det är inte utan att vi ser fram mot premiärtävlingen med förväntningar. Ett år har gett oss erfarenheter som vi tror kommer ge resultat i år.