Nyheter/Rubriker
031012 - Två motiga tävlingar
 
 
031012  Två motiga tävlingar
Vi har nu haft två riktigt motiga tävlinghelger. Först på Gelleråsen där vi bröt med en läckande bakaxel och sedan nu senast på Anderstorp där motorn spontant gick upp i temp utan någon förklaring för tillfället. Läckan i bakväxeln på Gelleråsen kom sig av ett lagerhaveri med resultat att packboxen inte tätade som den skulle. Bilen har nu kylning på bakaxeln för att minska risken för att liknande händelser skall inträffa igen. Motorproblemen är ej lösta.
En del andra uppdateringar gjordes på bilen i somras och en del testande och försök har också gjorts för att försöka komma tillrätta med driftsäkerheten. Just tempproblemen är dock något relativt nytt som uppstått mitt i säsongen. Även om vissa av de tester vi kört fungerat utmärkt har sedan temperaturen stigit hastigt vid nästa tillfälle. Medan detta problem kvarstår är i alla fall anledningen till de tidigare bromsproblemen åtgärdat, vilket bekräftades med finfina bromsegenskaper på Anderstorp!
Nu måste bilen gås igenom för att gå till botten med motorproblemen och det finns även en del spännande uppdateringar vi vill göra. Hur lång tid detta kommer att ta är omöjligt att säga, men en sak är säker: vi vill vara redo innan vi ger oss ut och tävlar nästa gång. En följd av detta är att vi väljer att stå över årets SLC-final. 
Vad som händer nästa år är fortfarande inte helt klart, men genomgången av bilen påbörjas strax för att den skall vara utprovad i god tid före premiären. Bilen är mycket potent när allt fungerar, det har vi sett gång på gång i år, men nu måste vi jobba fram tillförlitligheten.
Mobimech Racing på Mantorp i somras. Foto B-Å Liljevind