Nyheter/Rubriker
030704 Mantorp - bra och dåligt
 
 
030704 Mantorp - bra och dåligt
Helgens tävlingar började med felsökning. Motorn ville inte gå riktigt rent och halva fredagen ägnades åt att få motorn att gå på alla sex cylindrarna. Vi fick låna fräscha spridare av GA:s Bil & Motor (stort tack!) vilket hjälpte till i felsökningen och till eftermiddagspasset var motorproblemen lösta såpass att vi kunde börja testa stötdämparinställningar. Vi hittade något som började likna en vettig inställning, men fortfarande var bilen för överstyrd från apex och ut, samtidigt som den var på gränsen till understyrd in i kurvorna. Det gick alltså inte att få ner motorkraften i backen ut ur svängarna vilket man förlorar ganska mycket tid på. Med vidare justeringar till lördagens kval hoppades vi dock kunna komma tillrätta med detta. På slutet fick vi avsluta testandet då Mr Race kört av och bärgningsfordon ockuperade banan.
Direkt på kvalet kändes det att bilen greppade bättre ut ur kurvorna, fortfarande inte perfekt, men avsevärt bättre än på fredagens träning. Motorn ville inte gå på alla cylindrar direkt utan behövde ett antal varv på sig för att vakna till liv, något som är särskilt trist på ett kval eftersom Bridgestone-däcken är som bäst just i början av sin livstid. Tyvärr åkte Mr Race av igen tidigt i passet, vilket gjorde att inget team kunde köra några vettiga kvaltider. Bärgningen pågick oroväckande länge, så med krypfart förbi alla bärgare fick vi försöka kompensera med att köra desto fortare på resten av banan. Den långdragna bärningen slutade med att Mr Race-bilen fick stå kvar i sandfållan. De sista varven på kvalpasset var fyllda med trafik och vi fick inget rent varv när motorn väl vaknat på alla cylindrar, utan vi fick nöja oss med att bli tredje bil i klass 2 (åttonde totalt) med tiden 1.28,819; knappt 0,4 sek efter Ravila Motorsport (BMW V8) och ynka 3 hundradelar efter Morin Racing (BMW Compact). Inför ett tretimmarslopp har detta i och för sig ingen större betydelse, men vi ville gärna klå klasskamraterna...!
Vid upptankningen av bilen inför loppet började bensintanken att läcka. Avgasröret hade skavt mot tanken under fredagen och kvalet och åstadkommit ett litet hål. Efter andra lagningsförsöket var tanken tät igen och orsaken till uppkomsten av första läckan åtgärdad, så vi körde ut för att testa att allt fungerade - ca en timme av tävlingen hade då gått.
Som tidigare behövde motorn ett par varv på sig att vakna till, men sen gick den felfritt i närmare trekvart, då den helt plötsligt började hacka vilt. In i depån och snabb överläggning. Under tiden som vi pratade lät det som om motorn började gå rent igen och vi bestämde oss för att ta ett varv till. Det kunde vi skippat, för det gick knappt ens att rulla igång bilen. Ett föga smickrande kärringstopp mitt i bandepån borde talat sitt tydliga språk, men det kan ju varit ett förarmisstag. Det visade sig dock direkt i utfarten från depån att motorn vägrade dra, så det blev till att hacka runt banan och krypa in i maskindepån. Där hittade vi snabbt felet och med en timme och tio minuter kvar av loppet var det bara att ge sig ut igen. Någon poäng kunde vi kanske plocka hem bara genom att gå i mål!
Nu gick bilen som ett skott, fortfarande lite överstyrt från apex, men mycket lättkontrollerad och lätt att köra snabba jämna tider med. Varv efter varv gick i samma tempo som kvaltiden, mycket tack vare Bridgestone-däckens jämna karaktär loppet igenom. Bromsarna var vårt enda aber - samma problem som tidigare under säsongen fortsatte. Ibland på slutet av rakan gick bromspedalen så långt ner att man var tvungen att ta omtag för att få stopp på bilen. Med detta åtgärdat och ytterligare jobb med setupen ska bilen kunna gå ännu fortare.
I slutskedet av loppet mörknade himlen och regnstänk började falla, först i Pariser-området, men sedan över hela banan. Några olyckliga förare överraskades av ösregnet på slutet av långa rakan med otrevliga incidenter som följd. Det blev målgång bakom safety car eftersom bärgningarna var både många och sikten otroligt dålig. Vi fick imma på rutorna strax innan safety car gick ut och utan fläkt i bilen (också något som ska fixas) gick det periodvis inte att se någonting överhuvudtaget av var man befann sig på banan. Ett halvt varv efter loppets målgång fick vi bensinstopp i slutet av rakan, bredvid alla bärgare. Snacka om tur i oturen... 
Helgens tiondeplats i klass 2 innebar att vi fick med oss 3 poäng och Mobimech Racing är nu, trots barnsjukdomarna, klassfemma i SLC Endurance 3h Cup, bara 8 poäng från tredjeplatsen. Halva säsongen återstår och i finalen delas dubbla poäng ut, så mycket kan hända!
Nu väntar ett uppehåll i SLC-säsongen och Karlskoga Motorstadion blir nästa anhalt den 23-24 augusti. Till dess fortsätter arbetet med att få full ordning på bilen, förhoppningsvis med någon testmöjlighet. Vilka som återfinns bakom ratten till den tävlingen meddelas senare.
Undertecknad passar nu på att tacka teamet för en mycket trevlig, trots tekniska problem, helg!
/Carl Rydquist