Nyheter/Rubriker
030624 Mobimech inför Mantorp
 
 
030624 Mobimech inför Mantorp
Förra SLC-tävlingen, på Kinnekulle Ring, blev ett stort steg framåt för oss. BMW:n framfördes då av Åke Rådström i par med Jörgen Hanson och dessa körde hem pole position (57.831 sek) och näst snabbaste tävlingsvarv (58.446 sek) i klass 2. Kvaltiden var totalt sjätte tid med enbart klass 4-bilar före (till största delen slicksförsedda Porschar). I själva tävlingen var vi handikappade av depåstoppen som vi inte hunnit drilla, samt återkommande bromsproblem liknande dem vi hade på Gelleråsen. En fjärdeplats i klass 2 blev ändå facit.
Inför kommande race på Mantorp den 27-29 juni hoppas vi att kunna fortsätta utvecklingen. Bilens chassiinställningar börjar hamna rätt och greppet är mycket bra med fräscha Bridgestone-däck, något som borgar för att teamet ska kunna köra snabba jämna varv utan onödigt risktagande. Bakom ratten fortsätter Åke "Rådis" Rådström med sin snabba och säkra framfart. Denna gång ackompanjeras Rådis av Carl Rydquist.
Ett litet orosmoln inför helgen är att motorn inte vill gå riktigt rent, och vi väntar på en bränsletrycksregulator som är på väg mot Göteborg med ilfart. Vi hoppas att detta ska lösa bekymret, inför en tävlingshelg vi annars ser mycket fram emot.