Nyheter/Rubriker
030508 Arbetsam premiärhelg för Mobimech
 
 
030508 Arbetsam premiärhelg för Mobimech Racing
Det blev en arbetsam premiärhelg i SLC för Mobimech Racing. Samtidigt så fick man bekräftat att bilen har stor potential inför fortsättningen på säsongen.
Fredagens fria träning inleddes med att köra in bilen på gamla däck. Åke Rådström körde och i depån avhjälptes en del barnsjukdomar och finjustering pågick under dagen, något som alltid krävs när en nybyggd/-ombyggd bil körs för fullt första gångerna. Det största problemet var att bromspedalen kändes svampig och okänslig, troligtvis orsakat av luft i systemet. Det blev en sen kväll med felsökning och mycket arbete, något teamet gärna kunde varit utan.
Med de nya Bridgestone-däcken på bilen kunde teamet utan större möjligheter till förberedelser kvala in som 4:e bil i klass 2 med tiden 1.15,822. Efter tidskvalet på lördagmorgonen anslöt Magnus Krokström med kommunikationsradio och det blev ytterligare arbete i och med dess installation. En minut för sent till line-up gjorde att Mobimech Racing fick starta sist i premiären.
Efter 15 min tävling och en lång period med safety car på banan kunde Mobimech-teamet avverka flera av de obligatoriska depåstoppen på en gång. Allt såg lovande ut och förhoppningar om en framskjuten placering kunde anas. Tyvärr återkom problemen med bromsarna, som efter ca en timmes körning helt uteblev. Osäkerhet om orsaken gjorde att fronten på bilen togs bort, då dålig kylning skulle kunna vara en anledning. Detta gav ingen förbättring utan teamet tvingades åter i depå, där det upptäcktes att en lossad urluftningsnippel tömt främre kretsen på bromsvätska. Med detta identifierat och åtgärdat kunde man sedan köra ostört hela vägen i mål.
När målflaggan föll befann sig Mobimech på en 5:e plats i klassen, 15 varv efter totalvinnaren, men med ett bästa varv på 1.14,892. Med tanke på bromsproblemen och tiden som gick åt i depån för att lösa dessa måste det anses vara en mycket lovande debut för den nyombyggda bilen, som fungerat bra i övrigt. Varvtiderna har varit både snabba och stabila och bara ett ekipage i klass 2 kunde uppvisa snabbare varv. Något som Mobimech Racing kanske kan konkurrera om senare under säsongen efter lite mer tid till injustering av chassit.
Avslutningsvis vill Mobimech Racing passa på att efter denna premiärhelg, där målet, ett fullföljt lopp, var det viktigaste (och också blev uppfyllt), passa på att rikta ett stort tack till hela SLC-personalen samt de personer och team som sträckt ut hjälpande händer under helgen.
Nästa tävling för Mobimech Racing körs den 10 maj på Kinnekulle Ring, det närmaste en hemmabana Mobimech Racing kan komma. I denna tävling kommer Jörgen Hansson att sköta styrningen. Jörgen har mångårig erfarenhet från SSK-seriens Yokohama Cup/Kamasa Tools Cup i en BMW M3. Tillsammans med Jörgen blir det återigen Åke Rådström som rattar Mobimech-BMW:n i det som alltså blir årets andra SLC 3-timmarslopp.