Nyheter/Rubriker
030423 Försäsongsrapport
 
030423 Försäsongsrapport från Mobimech Racing 2003
Mobimech Racing har inte suttit still i vinter. Ny verksamhet pågår och nya kontakter har knutits, allt för att ge oss möjlighet att hålla på med det vi tycker så mycket om. Speciellt tacksamma är vi för det sponsoravtal som knutits ihop med däcktillverkaren Bridgestone. Med Mobimech-BMW:ns dryga 345 hästkrafter blir det extra greppet från Bridgestones R-däck välkommet.
Mobimech-BMW:n körklar i Sällfors verkstad, nu återstår dekalsättning.
Utmaningen för säsongen är deltagande i SLC:s tretimmarsserie. Ett projekt som egentligen påbörjades redan förra året, men då tyvärr målet sattes för högt i förhållande till tillgänglig tid. Särskilt tekniska problem gjorde att tiden rann iväg och vi blev kvar i verkstaden hela säsongen.
I verkstaden, som numera ligger i Sällfors Motorsports moderna lokaler, har arbetet med bilen fortsatt under vintern inför den stundande SLC-säsongen och i början på april körde vi shake-down på Falkenbergsbanan. Körningen gav mersmak, men ytterligare tester har det inte blivit, trots att det hade varit önskvärt. Vi hoppas dock på att träningen på fredag skall räcka till för att ställa in bilen ordentligt.
Mobimech Racings BMW är numera försedd med plastluckor fram och bak samt plastrutor.
På förarsidan kommer Mobimech att presentera nya förare inför varje tävling. Några förare kan återkomma vid ett par tillfällen, men Mobimech kommer alltså inte att ha någon fast besättning. Förare väljs på erfarenhet. Långloppsracing innehåller fler dimensioner än att bara vara snabbast på banan - att köra med insidan och att ta bilen i mål är en grundförutsättning för att kunna prestera resultat. Att försöka ta en vinst är givetvis alltid är ett mål, om möjligheten finns utan att ta onödiga risker dvs.
Till SLC-premiären på Gelleråsen den 26 april kommer Mobimech Racing att representeras av Magnus Krokström och Åke Rådström.
Åke Rådis är välkänd för många som SLC-mästare för Team Allbildelar 1993. De rallycrosskunniga känner igen honom som Volvo Cup-mästare 76-77 samt SM-3:a 84-85.
Kroken, som just nu bedriver nattarbete i sin verkstad med färdigställandet sin egen Volvo S60 STCC-bil, behöver ingen ytterligare presentation. För honom blir deltagandet i helgens SLC utmärkt körträning; avrostning skulle man kunna kalla det, för att komma i form till STCC-premiären.
Mobimech Racing har nu väntat länge på att få ge sig ut och tävla igen och räknar timmarna till SLC:s säsongspremiär, som blir teamets comeback. Spänningen och väntan är olidlig...!