Nyheter/Rubriker
020327 Förarrelease
 

  
020327 Förarrelease Mobimech Racing 2002
Det blir SLC-bekanta Carl Rydquist som kommer att köra Mobimech Racings fd BTCC-BMW i årets SLC 3-timmarsserie. Carl, som förra säsongen vann SLC Endurance i klass 4 tillsammans med Apex Racing, har visat framfötterna ordentligt och Peder Westerberg, ägare av Mobimech Racing, bedömer att han [Carl] har en stor potential som skall tas tillvara på. Hårt arbete pågår i verkstaden med att modifiera bilen till SLC-spec och liksom i Peggens team görs bara det allra viktigaste för att hinna färdigt fortast möjligt.
Peder Westerberg:
- Detta är en fin möjlighet att hjälpa fram en ung förmåga. Carl har visat att han är en topptalang med goda kunskaper och seriös attityd och med coaching från våra gästförare är jag övertygad om att det inte dröjer länge innan han är ett riktigt mästarmaterial. Mobimech vill så småningom försöka vara med och slåss i toppen och då är Carl rätt man att ha som förare i BMW:n. 
Carl Rydquist:
- Jag ser verkligen fram emot säsongsstarten och arbetet med att optimera den tekniskt avancerade BMW:n. 2001 fick jag lära in så gott som alla banor på träning eller kval direkt före tävling och även om det fungerade bra så blir det lättare att förbereda sig på riktigt denna säsongen. Att köra 3-timmars ser jag som värdefull träning i utvecklingen som racerförare.
Peder Westerberg och Carl Rydquist under testkörning på Falkenberg.
Viktigast i Carls korta karriär hittills:
1999 Testförare/-ingenjör för Volvo Cars [Provbana i Phoenix, Arizona]
2000 Totalvinst i SVK Göteborgs Klubbmästerskap [Lotus Super Seven Replika]
2001 Vinnare i Eurosport Super Racing Weekend Challenge [Gokart]
2001 Testföraruppdrag för Volvo Motorsport [Volvo S60 Challenge]
2001 Vinnare i SLC Endurance klass 4 [Elgh Motorsport/Apex Racing Porsche 911 RS]
  
På frågan om det blir någon uppföljning på SLC Endurance 8-timmars med Apex Racing svarar Carl:
- Det överlåter jag till Apex att svara på, men jag måste säga att lågkonjunkturen är tuff mot en aspirerande racerförare. Vi är i alla fall ömsesidigt mycket nöjda med hur samarbetet fungerade under 2001. Teamet är grymt bra.
Läs mer om Carl Rydquist på www.carlrydquist.com