Nyheter/Rubriker
020309 Varför blev det SLC?
 

 
020309 Varför blev det SLC?
Det var inget beslut som togs i en handvändning, det är en sak som är säker. Nu gäller dock full fokus och blicken framåt.
Mobimech har tidigare sneglat mot motorsport-Sveriges finrum, STCC. Med Super Production under intågande känns det närmare till hands än någonsin att nå dit, då BMW:n i princip är en SP-bil och mängder med kunskap och erfarenhet av den sortens tävlingsbilar finns tillhanda. Planen med årets säsong är att börja en allvarlig satsning på att coacha fram en ny förartalang till STCC/Super Production.
Racemässigt är tretimmarscupen i SLC den bästa träningen i dagsläget. Man får en optimal kombination av många varv och ett mycket högt tempo. Detta är givetvis en av de viktiga anledningarna bakom att Rydell, Menu och Kox körde i FIA GT (3-timmars) istället för Super Touring eller Super Production i ETCC 2001. 
För att optimera utvecklingen av vår nye förare kommer han att få sällskap av några etablerade förare, som delar med sig av kunskaper, tips och erfarenheter. Detta upplägg är endast möjligt i tävlingar där förarbyten ingår.
Mediamässigt har SLC visat framfötterna ordentligt med bland annat TV-sändningar i Viasat Sport och omnämnanden i SVT:s TV-sporten. Det tillsammans med den attraktiva internettsidan (www.slc.se hade över 115 000 besökare under 2001 och SLC:s statistik visar en ökning med 40% under inledningen av 2002) uppfyller sådant som är nödvändigt för teamens och förarnas möjligheter att skriva kontrakt med större sponsorer, som i sin tur är en nödvändighet för att klara av klivet till högre divisioner.
Saker summeras och multipliceras, till slut har men en vågskål som väger över tillräckligt mycket för att motivera en förändring. I Mobimech Racings fall blev det byte av serie - från SSK till SLC.