Nyheter/Rubriker
020127
 

 
020127 Mobimech Racing 2002
Mobimech Racing kommer under säsongen 2002 att tävla i Svenska LångdistansCupen. SLC 2002 blir det första steget i en nyskapad verksamhetsplan som sträcker sig över två år. Mobimech Racing har tidigare erfarenheter från SLC, med en rad vinster åren 93-95. Då var det mest 24-timmarslopp som gällde, men nu siktar teamet på 3-timmars Endurance och eventuellt ett antal starter i Sprint-loppen SLC GT/V8 Challenge.
Mobimech Racing är ett stall som är starkt förknippat med BMW. Därför kommer man att under 2002 tävla med en BMW 3-serie Coupé (E36). Den aktuella bilen har sitt ursprung i den engelska BTCC-serien. Ursprungligen byggd av välkända Prodrive kördes bilen av Matt Neal till dess att Coupé-karosserna förbjöds och BMW endast homologerade 4-dörrarsmodellerna med "rätt" motor. Mekaniken från bilen sattes då i en 4-dörrars BMW 320i som sedemera blev en av de första Super Touring-BMW som togs in i Sverige (av Peggen Andersson). Matt Neals "gamla" Coupé-kaross togs in i Sverige som reservdel till Torbjörn Sällfors, varefter Mobimech Racing tog över och konverterade den till "Super Production". Den har med framgång gått i SSK-seriens Yokohama Cup/Kamasa Tools Cup med Hans Warberg bakom ratten.
Senaste tävlingen BMW:n kördes var på en SSK-tävling sommaren 2001, då med Volvo S60 Challenge-aktuella Fredrik Nilsson bakom ratten. Resultatet i tävlingen (5:a) blev hämmat av tjuvstart och påkörningar från medtävlarna, men man hade tagit en betryggande pole position. En rolig detalj, är att Colin McRae har tävlat enstaka race med bilen under dess BTCC-år. 
Bilen anpassas till SLC-tävlingarna och man hoppas att hinna klart i tid för säsongspremiären på Gelleråsen. Om det inte är fullt genomförbart kommer Mobimech Racing att dyka upp så snart bilen är ordentligt funktionstestad enligt 2002 års specifikationen. I stora drag kommer Mobimech Racing med följande data: 
- Vikt: Mindre än 1000kg tomvikt 
- Motor: Den driftsäkra M3-motorn (6 cyl 3,2 liter). Optimeras av Mobimech och Köhler Racing. 
- Växellåda: GETRAG 5-växlad racinglåda + diffbroms, specialpreparerade av Mobimech 
- Bromsar: 330mm, 6-kolvsok 
- Dämpare: Öhlins 
- Fjädrar: Eibach 
- Fälgar: 8x17" 100+ 
- Däck: Ej klart
Chassimässigt håller bilen mycket hög klass och har med SSK-spec körts runt tex Kinnekulle på 58-tider. Chassit kommer ständigt att justeras för att hålla bilen konkurrenskraftig på allvar. Motorn kommer att vara till hjälp för att möta den hårda konkurrensen av V8:or, boxer-6:or och turbo-motorer på raksträckorna.
Målet med SLC-satsningen är att nå topplaceringar genom driftsäkerhet, snabbhet och solida förar- och teaminsatser. Frågor till Mobimech Racing skickas till peder@mobimech.com
 
Fram: 330mm och Öhlins/Eibach.
 
Bak: Öhlins/Eibach/AP Racing
 
Interiörbild. Kvarleva från ST syns ner till höger - krängningshämmarjustering
 
Bilen redo för motorbyte.
 
Matt Neal körde "den röda" i BTCC.